zondag 23 maart 2014

REFLECTIE PROJECT (na consultatie 21/03/2014)Reflectie na de laatste consultatie met de client: 21/03/2014

Na elke consultatie met de client komen we allen met een voldaan gevoel terug.
Telkens we Jan ontmoeten merken we dat de fonkelingen in zijn ogen op. Hij is altijd zeer benieuwd naar wat we gedaan hebben en werkt goed mee.

Er ontstaat zelfs discussies over het geven van de punten op de prototypes. Hij wil altijd heel goed punten geven. een 4/5 of zelfs meer... maar 5 is voor hem dan weer dat het helemaal klaar is.
Dat zorgt vaak voor leuke discussies. Hij is tevreden. Laatst had hij vrouwlief (zijn woorden) mee naar de consultatie. Ook van haar kregen we positieve en opbouwende commentaar.


Over het prototype:

We zagen dat de silicone toch iets te moeilijk was om in te drukken, Jan verloor te veel kracht en snelheid bij het bespelen van de blokfluit. De prototypes met lucht en lijm waren beter van hardheid of zachtheid.

PROBLEEM 1:
Toch zien we het als ontwerp uitdaging niet echt zitten om een ballonetje met lucht of lijm op het prototype te bevestigen. Terwijl we silicone gewoon in het prototype kunnen afgieten zodat het een mooi geheel vormt, zonder verbindingen.
Opdracht 1: op zoek gaan naar een silicone die zacht genoeg is en vergelijkbaar met de lijmballon.


PROBLEEM 2:
We zien ook dat het verleng stukje niet alleen onder een hoek moet staan tov de vinger in de richting van de blokfluit, maar ook ten opzichte van het gat zelf. zie foto.
Opdracht 2: de juiste hoek vinden voor beide blokfluiten.
PROBLEEM 3:
Ten derde zien we ook dat we het vingerhuls zodanig moeten maken, dat het altijd op dezelfde manier gefixeerd is tov zijn vinger, zodat Jan niet teveel moet zoeken vaar de juiste positie.
Dit was ook zijn voorstel.
Opdracht 3: Volgens ons moeten we een uniek stuk(holte of vorm), bijvoorbeeld zijn nagel, van zijn vinger afgieten en in de huls steken zodat hij zijn vinger er maar op 1 manier kan insteken. Hierdoor zal het prototype altijd juist op zijn vinger staan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten